17.10.07

600 ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ 30 ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Να προχωρήσει στην άμεση κάλυψη όλου του Διδακτικού Προσωπικού των σχολείων καθώς και στην ανέγερση νέων Νηπιαγωγείων ζητά με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας και στον ΟΣΚ ο Δήμος Νίκαιας. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Βαγενάς επισημαίνει τα κενά που παρουσιάζουν σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου και μεταξύ άλλων αναφέρει στη σχετική επιστολή :

«Λείπουν συνολικά 30 εκπαιδευτικοί ενώ ο αριθμός αυτός μεταβάλλεται καθημερινά. Άλλοι έρχονται και άλλοι φεύγουν. Με την καθιέρωση της προσχολικής αγωγής ως υποχρεωτικής, οι θέσεις νηπίων στα νηπιαγωγεία είναι 783 και καλύφτηκαν όλες και πέρα από αυτά γράφτηκαν και παρακολουθούν μόνο 182 προνήπια γιατί δεν υπάρχουν αίθουσες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι 600 προνήπια δεν είχαν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε κάποιο νηπιαγωγείο και αποκλείστηκαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νίκαιας έχει υποδείξει στον ΟΣΚ αρκετά οικόπεδα για απαλλοτρίωση και ανέγερση άλλων νηπιαγωγείων αλλά δυστυχώς δεν έχει εισακουστεί. Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τους αγώνες της για τη θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής μέσα από κρατικό δίκτυο παιδικών κέντρων, για Ενιαία Λαϊκή Παιδεία αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν ικανή να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων και να σταματήσει την απονεύρωση του μορφωτικού ρόλου του σχολείου η οποία επιβεβαιώνεται από την εργασιακή συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.