14.8.07

Το οικόπεδο ΔΗΛΑΒΕΡΗ ανήκει στο λαό της Νίκαιας

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων της πόλης και με την πρωτοβουλία του Δήμου, ένας από τους μεγάλους ελεύθερους χώρους της Νίκαιας, άρχισε να αξιοποιείται προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Η Δημοτική Αρχή με συνεργεία του Δήμου και με τη συμμετοχή κατοίκων και μαζικών φορέων της πόλης, χθες Τετάρτη 11 Ιούλη έκαναν το πρώτο βήμα για να αποδοθεί το οικόπεδο Δηλαβέρη στο Δήμο και να διαμορφωθεί για ελεύθερη χρήση από τους κατοίκους της Νίκαιας.

Κατά την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων του Δήμου, γκρεμίστηκαν τα συρματοπλέγματα του οικοπέδου, απομακρύνθηκαν μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και μεγάλος όγκος σκουπιδιών. Ο χώρος επιστρώθηκα με χώμα και έγινε δεντροφύτευση, από τους μαζικούς φορείς της πόλης. Στη συνέχεια ο χώρος από εγκαταλελειμμένος σκουπιδότοπος που ήταν, πήρε ζωή με το λαϊκό γλέντι που έστησαν οι κάτοικοι.

Κατά την ομιλία του ο Δημάρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, ανέφερε ότι το οικόπεδο Δηλαβέρη ήταν μόνο η αρχή και ότι Δήμος και κάτοικοι διεκδικούν όλους τους ελεύθερους χώρους της πόλης για αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών βάζοντας φρένο σε όποιον θεωρεί ότι οι ελεύθεροι χώροι των πόλεων είναι πρόσφορο έδαφος για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κατά την κατάληψη και αξιοποίηση του χώρου στο οικόπεδο Δηλαβέρη ψηφίστηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ, των ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ και των ΚΑΤΟΙΚΩΝ της πόλης.

Σε μια εποχή που τα δάση καίγονται, οι παραλίες εκποιούνται, οι ελεύθεροι χώροι παραδίδονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο για εμπορική χρήση, εμείς οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης απαιτούμε:

1. να προχωρήσει η Κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ στην άμεση ολοκλήρωση της χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση του χώρου του ΔΗΛΑΒΕΡΗ

2. καλούμε του δημότες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία της πόλης να περιφρουρήσουν το χώρο του ΔΗΛΑΒΕΡΗ και να το αναπτύξουν δημιουργικά προς όφελός τους

3. Προειδοποιούμε σε κάθε κατεύθυνση: οι ελεύθεροι χώροι της πόλης μας θα μείνουν για χρήση στους δημότες και όσους απεργάζονται σχέδια εμπορευματοποίησης τους καλό θα είναι να παραιτηθούν από αυτά

4. ο λαός της Νίκαιας έχει και εμπειρία από αντίστοιχους αγώνες και θέληση που εκφράστηκε με πολλούς τρόπους για να κατακτήσει ελεύθερους χώρους που δικαιούται, και αυτό πρέπει να το ξέρουν καλά όσοι βλέπουν κέρδος από την αναπνοή μας και όσοι τους στηρίζουν».