14.8.07

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στο cine ΝΙΚΑΙΑ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ &

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

14 Έως 30 Ιουνίου

«ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Παράλληλα με το κινηματογραφικό μας αφιέρωμα στα παιδιά, μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας του σκηνοθέτη και δημοσιογράφου Κώστα Ζυρίνη. Φωτογραφίες παιδιών από τα ταξίδια του στις χώρες του τρίτου κόσμου, εικόνες που ξεπερνούν τα σύνορα της καθημερινότητάς μας.

1 έως 21 Ιουλίου

«3Ος ΘΕΡΙΝΟΣ ΜΗΝΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ»

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας που συνελήφθη ως ιδέα το 2005. Σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό φωτογραφικό περιοδικό Fotoartmagazine γίνεται η πανελλήνια πρόσκληση με αποτέλεσμα ο 3ος διεθνής μήνας του 2007 να είναι ένα από τα μεγάλα φωτογραφικά γεγονότα της Αθήνας.

22 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου

«ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ»

Η ιδιαίτερη οπτική του Γιώργου Φιωτάκη σε μια σειρά φωτογραφιών με καθημερινές εικόνες και πράγματα. Η επεξεργασία τους στον Η/Υ δημιουργεί ένα παραμυθένιο, καλειδοσκοπικό κόσμο σε ένα απολαυστικό παιχνίδι στο κάδρο.

5 έως 18 Αυγούστου

«ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

Ο γνωστός φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος με τις εικόνες του διεισδύει στην καθημερινότητα της προσφυγιάς, των μεταναστών που ζουν μαζί μας, απεικονίζοντας την πραγματικότητά τους.

19 έως 25 Αυγούστου

«ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ»

Διεθνής ομαδική έκθεση φωτογραφίας, παράλληλα με το αφιέρωμά μας στον μεγάλο αντιφασιστικό πόλεμο. Μια παγκόσμια συνάντηση φωτογράφων από την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Ασία με μοναδική εικαστική άποψη.

26 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Αδερφοί Μανάκια: «ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ»

Η μοναδική έκθεση ντοκουμέντων στην Ελλάδα με ότι περισώθηκε από το υλικό των πρώτων ελλήνων αλλά και Βαλκανίων κινηματογραφιστών. Το υπόλοιπο υλικό βρίσκεται δυστυχώς στα Σκόπια. Η μοναδική αυτή έκθεση θα συνοδεύει το αφιέρωμα στις καλύτερες ταινίες του 20ου αιώνα.

(Στην μικρή αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος»)

2 έως 16 Σεπτεμβρίου

«ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ – 40 ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ»

Στα πλαίσια του αφιερώματος στις σπουδαιότερες ελληνικές ταινίες του 20ου αιώνα, ο Αριστοτέλης Βαρσάμης εκθέτει μια σειρά από μοναδικά πορτραίτα – φόρο τιμής στους γίγαντες του ελληνικού σινεμά και τη μυθολογία του.(Στην μικρή αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος»)

2 έως 16 Σεπτεμβρίου

«ΟΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ»

Πρωτότυπη και με υψηλά εικαστικά standards έκθεση φωτογραφίας από τον Κώστα Μπαλουκίδη. Χρώματα, άποψη και ατμόσφαιρα από ένα νέο ταλέντο.

TΡΊΤΗ 11 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Tιμώντας τους σκηνοθέτες των ταινιών του αφιερώματος στις σπουδαιότερες ελληνικές ταινίες του 20ου αιώνα, σας περιμένουμε σε μια ξεχωριστή συναυλία. Ο συνθέτης Γιώργος Αρσενίδης στο πιάνο και η Βάσια Ζήλου στο τραγούδι, αφιερώνουν σε όλους τα τραγούδια από τα soundtracks και των 11 ταινιών του αφιερώματος .